1. Grab the NEAREST book.
2. Open it to page 123.
3. Find the fifth sentence.
4. Post the text of the next 4 sentences on your blog along with these instructions.
5. Don't you dare dig for that cool or intellectual book in your closetOk, prima carte, cea mai la indemina, e pe marginea patului, acum o citesc: Salman Rushdie - East/West, pag. 123:
"The Harmony of the Spheres" - e o pagina de titlu, povestirea incepe la pagina 125, asa ca trebuie sa scriu de acolo. 1, 2, 3, 4, 5...
"An hour later Lucy woke up with a premonition of disaster and went out without getting dressed to the door of the guest bedroom; which, taking a deep breath, she opened. Half a second later, she slammed it shut again, and slumped heavily to the floor. He had been ill for more than two years, and all she could think was It's over. When she started shivering she went back to bed and slept soundly until morning."
Naaahhh.... veti zice ca am cautat cartea aia intelectuala.... :)) dar, pentru ca imi face placere, va mai ofer un fragment. De data asta iau cartea care zace pe birou, nebagata in seama pina cind voi termina de citit Rushdie. A doua e "A Pale View of Hills" de Kazuo Ishiguro. Pag 123, propozitia 5:
"On seeing Mariko appear for the third time, the man with the handkerchief pulled another of his amusing faces. 'Well, little princess, back again! Still want the basket? Wouldn't you prefer that big furry bear?'"
Da, citesc in engleza. Bine, hai ca dau si ceva in romaneste. Intind mina spre biblioteca, o carte are cotorul mai iesit in afara, pe aia o apuc. Se intimpla sa fie o carte scrisa de Prof. Dr. Emma Tamaianu-Morita: "Limba japoneza. Schite de gramatica functionala vol. 1" pag. 123:
"Adjectivul nu are categoriile de gen, numar sau caz, dar este o parte de vorbire flexibila, intrucit prezinta categoria gramaticala a timpului, cu aceleasi valori ca si la verb. De asemenea adjectivul flexioneaza dupa categoria modului, insa cu valori realizate in numar mai mic decit la verb, si anume: declarativ, conditional, prezumtiv. In virtutea faptului ca se conjuga, adjectivul propriu-zis (adj. in -i) poate indeplini prin el insusi functia de predicat, fara ajutorul unui verb copulativ. In cazul sau, copula desu apare doar ca marca a stilului neutral, in opozitie cu stilul informal, fara alt rol functional-sintactic."
Cam asta am eu la indemina. Bineinteles, exista bullshit-uri si la mine in biblioteca, si daca cineva are ceva de comentat, promit ca o sa sap dupa un anume roman extraordinar de comunist in ideologie, pe care l-am ingropat sus, in spate, si o sa reproduc aici fragmente din el.
I hereby tag: Catalin V (pt ca e pag 123), Sonykus, Ondi, Edith, cei doi Mister din lista mea: Fasthand si Twinkles, MotanulTrubadur si oricine mai simte ca vrea sa participe.
Enjoy!
Later edit: si sa nu uitam de ... Luiza!
Monday 16 October 2006
No comments:
Post a Comment